Home » » Perbezaan Omega Guard dengan Leicithin untuk kurus

Perbezaan Omega Guard dengan Leicithin untuk kurus

Perbezaan Omega Guard Dengan Lecithin Untuk Kurus

Ada beberapa customer keliru knp omega perlu ada dlm set kurus?
Dan antara omega dan leicithin,mana lg cepat utk kuruskan badan?

Hari ni sy akan terangkan mengenai perbezaan Omega Guard dan Lecithin dalam pilihan supplement untuk bakar lemak dalam set pelangsingan berat badan.

APA perbezaan omega guard dengan lecitin?

--- MANAKAH yang paling cepat untuk turunkan berat badan?

---- BOLEHKAH ibu menyusu mengambil omega dengan lecithin?

Jom kita sama-sama kita fahami omega guard dan lecithin berfungsi dan yang mana sesuai untuk anda

LECITHIN MEMBAKAR LEMAK???-- Lecithin berasal daripada ekstrak dari kacang soya organik. Salah satu fungsi lecithin ialah mengemulsi lemak dan memastikan lemak tidak termendap di dinding membran.

--- Emulsi lemak bukan bermaksud "membakar' lemak TAPI bermaksud lemak itu dipecahkan molekulnya kepada lebih kecil supaya ia lebih mudah bergerak di dalam sistem pencernaan. Jadi kita boleh simpulkan disini, lecithin sangat membantu membasmi lemak yang kita makan sewaktu itu. Dan ianya bukan membakar lemak yang sudah berada lama dan termendap di tubuh kita

---- Jadi bolehkan nak kurus dengan lecithin ni?
Untuk lebih berkesan,jika peratusan body fat dalam tubuh kita berkurang,maka lemak itu makin berkurang. 
Umpamanya enjin kereta baru dan kereta lama. Kereta baru  "diservis" dan dijaga dengan elok. Sememangnya akan memberi impak pemanduan yang maksima. Berbanding dengan enjin kereta lama yg "diservis" tapi tidak dibuang dan ditukar apa yang patut.

--- Customer saya memberi banyak feedback yang positif dalam proses pengurangkan berat badan. Ada yang turun berat dalam  dan ada yang mantain sahaja. So.harus diingatkan lecithin bukan PEMBAKAR lemak tetapi PENGEMULSI lemak ya! Jangan lupa mengambil sesuatu untuk keluarkan lelemak yang telah teremulsi iaitu HERBALAX DAN ALFALFAIbu menyusu pun nak kurus jugak! Boleh ambik lecithin tak?Lecithin sangat disyorkan untuk si ibu
Boleh mengurangkan risiko clog duct/ductus sus tersumbat. Salah satu punca bengkak susu
Mengurangkan masalah mudah lupa dan short memory selepas bersalin
Menyalurkan inosital  dan kolin untuk perkembangan otak bayi melalui susu ibuAmbik Omega je boleh kurus ke?Omega Guard tidak mengemulsi lemak tetapi fungsi minyak ikan membantu pembakaran lemak termendap. Haa nampak tak macamana kalau Lecithin dan Omega digabungkan? Macamana Omega Guard membantu pembakaran lemak? 

Fungsi Omega 3 membantu membakar lemak dengan mambantu badan bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon yang dipanggil leptin. Leptin memberitahu badan (otak kita) untuk kurangkan selera makan supaya anda boleh kekalkan or kurang berat badan.Omega 3 berfungsi secara begini:

Menghalang pembentukkan lemak --> menambah metabolism --> bakar lemak

Ia juga berfungsi:

--- menghalang penghasilan hormon cortisole yg menggalakkan penyimpanan lemak.
--- Memperbaiki kadar gula dalam darah - beri lebih tenaga utk bersenam.
--- Menambah kadar penghasilan serotonin - kimia otak yang buat kita rasa kenyang - so boleh control makan.
---- Pengambilan Omega 3 akan membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dr kebiasaan. Apabila kadar insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. Insulin rendah juga bantu kawal gula. Maka gula/karbohidrat tidak menjadi lemak. Jadi, sebelum memilih pembakar lemak, cuba fahami dahulu bagaimana ianya berfungsi.

Jelas disini menunjukkan gabungan omega dan leicitin adalah terbaik utk proses kurus...

Sy sendiri telah berjaya mnguruskan badan dgn kaedah ni.
Byk lagi tips2 dr sy utk para pelanngan sy...Bole hubungi sy spt di bawah:


0 comments:

Post a Comment